StepForward

"Er komt meer bij kijken dan hopen op een wonder"

Hoe gaat het nu met Patrick?

 
Nu 5 maanden na de operatie, al heel veel verandering in mijn lichaam.
 
Ik ben een maand na de operatie begonnen met het opbouwen, om de stimulator de hele dag aan te kunnen zetten.
Na 2,5 maand ben ik een beetje gaan oefenen om mijn benen te gaan strekken met de afstandbediening en zelf proberen mee te strekken om zo weer connectie met mijn hersenen te krijgen, ik kon al vrij snel mijn been zelf iets laten bewegen, doormiddel van spanning op mijn been te zetten, mijn been zakt dan weer af en als ik dan zelf kracht ga zetten dan komt mijn been omhoog, zoals je op het filmpje kan zien.
 
Dit filmpje heb ik ook naar prof. Possover gestuurd en die is erg onder de indruk van wat ik nu al kan. Binnenkort heb ik een afspraak met prof. Possover om een andere modus in de stimulator te activeren, deze modus maakt het mogelijk dat ik kan gaan beginnen met het oefenen om te kunnen gaan staan.
 
Sinds de stimulator aanstaat is de volume in mijn benen/billen toegenomen, en omdat mijn doorbloeding stukken beter is geworden heb ik ook minder tot geen kans op decubitus wonden. Voor de operatie en de stimulator hield ik altijd erg veel vocht vast in mijn enkels en voeten, ook dit is nu minder geworden. De meeste verandering voel ik in mijn onderrug en bovenbenen, mijn rug is stabieler geworden en in mijn bovenbenen heb ik een branderig gevoel, ik ga nu ook drie keer in de week naar de sportschool om mijn bovenlichaam te trainen, omdat je dan onbewust andere spieren probeert aan te spannen, ik merk dat mijn gehele lichaam stabieler begint te worden maar ik heb nog een lange weg te gaan.
 
Met sportieve groet,
Patrick Keijzer