StepForward

"Er komt meer bij kijken dan hopen op een wonder"

Nieuwsbrief December '15

Bij dezen een update over de huidige stand van zaken rond mijn 'StepForward'.

De laatste weken zijn we voornamelijk bezig geweest met mobiliteit. Wat in mijn geval wil zeggen: "staan". Spasmen vanuit de kuiten zijn nog steeds wel de "bottleneck". Zodra ik ga staan, treden die op en maken het staan onaangenaam. Omdat er verder kracht genoeg aanwezig is in de quadriceps, hamstrings en kuiten is het geweldig om te zien en te voelen wat de stimulator de afgelopen maanden heeft gedaan, zoals:

- Een betere doorbloeding in beide benen, waardoor die warm aanvoelen (ik weet weer hoe lekker dat is, als je voorheen altijd koude benen had);

- De laatste drie weken minder spasmen gedurende de dag als ik in mijn rolstoel zit of rijd;

- De spasmen die ik in mijn onderrug had, zijn volledig verdwenen als de stimulator actief is, waardoor ik 's ochtends geen strekspasmen meer heb en tijdens het tennissen volledig vrij kan bewegen;

- Dankzij de stimulator is mijn kwaliteit van leven dus aanzienlijk verbeterd, voel me veel fitter, heb minder zenuwpijn en spasmen. Al zou het hierbij blijven, dan is het het allemaal dubbel en dwars waard geweest!

- En “last but not least” : na ruim zes jaar heb ik stand mijn vrouw Mirjam weer kunnen omhelzen…geweldig!

Uiteraard hoop ik dat de komende weken de spasmen tijdens het staan nog minder worden. Mocht dit niet het geval zijn, of niet voldoende, dan kunnen mogelijk botoxinjecties nog een handje helpen. Maar eerst geven we de stimulator nog even de tijd om zijn werk optimaal te doen.

Ik houd je op de hoogte. Tevens wens ik een ieder een liefdevol, sportief en gezond 2016 toe!

Luciën de Louw