StepForward

"Er komt meer bij kijken dan hopen op een wonder"

Voorstellen Luciën de Louw

Hierbij wil ik me eerst even voorstellen.Mijn naam is Luciën de Louw, ben 44 jaar oud, getrouwd en vader van twee meiden van acht, een tweeling. Mijn leven lang ben ik zeer actief geweest in de sport en op mijn 26e werd ik nog professioneel wielrenner. Ik kan terugkijken op een mooie carrière. 

En toen: 31 mei, eerste pinksterdag 2009, kwam ik tijdens een fietstocht ten val. En zo ongelukkig dat ik daardoor een dwarslaesie opliep, dit hield in dat ik geen enkel gevoel meer had onder mijn navel, drie ruggenwervels gebroken en gefixeerd. Romp balans had ik niet en de artsen vertelden me dat ik voor de rest van mijn leven ben veroordeeld aan een rolstoel.

Acht maanden van hard werken aan mijn revalidatie volgden, waarna ik weer kon gaan werken bij Shimano. Daar was de opvang geweldig en ik heb er mijn plekje weer redelijk goed gevonden. Tijdens de revalidatieperiode ben ik tegen veel obstakels “aangereden”. Maar tevens kreeg ik weer wat gevoel terug in beide benen en begon ik ook weer wat spierkracht te ontwikkelen, voornamelijk rechts. Door middel van krachttraining hebben we geprobeerd dit toen functioneel te krijgen maar daarvoor was het nog te vroeg. Na een periode van 1 1/2 jaar ben ik in Amsterdam in de Lokomat gaan trainen, boekte snel vooruitgang, maar helaas van korte duur. De spasmen (spiertrekkingen) bleven overheersen, waardoor ik helaas moest stoppen. 

Momenteel sport ik veel (handbike, Yoga-Pilates, fitness en tennis). Daarnaast werken we met NLP (Neurolinguïstisch programmeren ) om de zenuwpijn een plaats te geven. Bovendien trainen we bij Fysiototaal volgens de principes van “Mobilizing Awareness” om de juiste spierbeheersing te krijgen, zodat de eerste behoefte tot lopen ontstaat. Eind 2011 ben ik naar Zurich afgereisd om in contact te komen met de privékliniek van Prof. Dr. Possover. Deze arts heeft succes geboekt met enkele lotgenoten die ik intussen persoonlijk ken. Zijn werkwijze is “relatief” simpel. Door middel van aansturing van een pacemaker wordt het traumagebied omzeild en krijgen de benodigde spieren en zenuwen de juiste prikkel om interactie te geven. Hierdoor zal er door beweging een soort van ”zelf herstel” optreden. 

Wat simpeler uitgelegd misschien: In het geval dat je op zoek bent naar een mobiele telefoon en het geluid staat af, dan zal het erg moeilijk zoeken worden. Maar als het geluid aan staat, wordt het in ieder geval een stuk makkelijker, dat principe… 

Meer informatie kunt u vinden op Tab: Onderzoek

Omdat we onze ogen en oren niet konden geloven en het “te” simpel leek, hebben we een second opinion laten doen door Best Doctors in Los Angeles. Hier bevestigde men dat dit in de toekomst mogelijk gaat worden, maar omdat er nog te weinig mensen op deze manier geholpen zijn is het nog niet voldoende “onderbouwd” Wat inhoudt dat nog geen enkele zorgverzekeraar dit financieel ondersteunt. 

De totale kosten voor de operatie zijn +/- CHF 125.000/ = +/- € 100.000. 

Doormiddel van Stichting Stepforward hopen we ons doel te bereiken. De eerste inkomsten zijn al een feit, maar helaas zijn we er nog lang niet. 

Alle hulp is welkom en erg gewaardeerd.

Met sportieve groet,

Luciën de Louw